Mastné kyseliny a tuky ve zdraví a nemoci
Nakladatelství: Grada
Dostupnost: Ihned
Informace
Čtenář získá informace o roli jednotlivých mastných kyselin v mechanismech zánětu, trombózy, oxidačního stresu, inzulinové rezistence i kancerogeneze a o současném stavu zkoumání možností užití některých mastných kyselin v prevenci a léčbě kardiometabolických, gastroenterologických, neuropsychiatrických i nádorových onemocnění. Dozví se o vlivu vybraných farmak na metabolismus mastných kyselin. Významnou součástí knihy jsou kapitoly informující o postavení mastných kyselin a tuků ve výživě.
Přínosem k porozumění často složité problematice jsou barevné obrázky a tabulky, které významně zlepšují orientaci čtenáře v textu.
Pregraduální i postgraduální publikace je určena zejména studentům medicíny, VŠCHT, přírodních věd, nutričním terapeutům, lékařům různých oborů (kardiologům, diabetologům, gastroenterologům, neurologům, psychiatrům, praktickým lékařům), studentům postgraduálních oborů biochemie, patobiochemie, patofyziologie, laboratorním pracovníkům. Informace o významu kvality a kvantity tuků požívaných ve stravě jistě najdou čtenáře i v řadách široké veřejnosti mimo zdravotnictví.
Přínosem k porozumění často složité problematice jsou barevné obrázky a tabulky, které významně zlepšují orientaci čtenáře v textu.
Pregraduální i postgraduální publikace je určena zejména studentům medicíny, VŠCHT, přírodních věd, nutričním terapeutům, lékařům různých oborů (kardiologům, diabetologům, gastroenterologům, neurologům, psychiatrům, praktickým lékařům), studentům postgraduálních oborů biochemie, patobiochemie, patofyziologie, laboratorním pracovníkům. Informace o významu kvality a kvantity tuků požívaných ve stravě jistě najdou čtenáře i v řadách široké veřejnosti mimo zdravotnictví.
Počet stran: 304
Rok vydání: 2024
ISBN: 978-80-271-5161-5
Online publikace (formáty PDF, PDF)
Hodnocení
Vložte Vaše hodnocení
Čtenář získá informace o roli jednotlivých mastných kyselin v mechanismech zánětu, trombózy, oxidačního stresu, inzulinové rezistence i kancerogeneze a o současném stavu zkoumání možností užití některých mastných kyselin v prevenci a léčbě kardiometabolických, gastroenterologických, neuropsychiatrických i nádorových onemocnění. Dozví se o vlivu vybraných farmak na metabolismus mastných kyselin. Významnou součástí knihy jsou kapitoly informující o postavení mastných kyselin a tuků ve výživě.
Přínosem k porozumění často složité problematice jsou barevné obrázky a tabulky, které významně zlepšují orientaci čtenáře v textu.
Pregraduální i postgraduální publikace je určena zejména studentům medicíny, VŠCHT, přírodních věd, nutričním terapeutům, lékařům různých oborů (kardiologům, diabetologům, gastroenterologům, neurologům, psychiatrům, praktickým lékařům), studentům postgraduálních oborů biochemie, patobiochemie, patofyziologie, laboratorním pracovníkům. Informace o významu kvality a kvantity tuků požívaných ve stravě jistě najdou čtenáře i v řadách široké veřejnosti mimo zdravotnictví.
Přínosem k porozumění často složité problematice jsou barevné obrázky a tabulky, které významně zlepšují orientaci čtenáře v textu.
Pregraduální i postgraduální publikace je určena zejména studentům medicíny, VŠCHT, přírodních věd, nutričním terapeutům, lékařům různých oborů (kardiologům, diabetologům, gastroenterologům, neurologům, psychiatrům, praktickým lékařům), studentům postgraduálních oborů biochemie, patobiochemie, patofyziologie, laboratorním pracovníkům. Informace o významu kvality a kvantity tuků požívaných ve stravě jistě najdou čtenáře i v řadách široké veřejnosti mimo zdravotnictví.
Počet stran: 304
Rok vydání: 2024
ISBN: 978-80-271-5161-5
Online publikace (formáty PDF, PDF)
Vložte Vaše hodnocení
Vyberte si cenu
Tento produkt má variabilní cenu, vyberte si, za kolik chcete tento produkt koupit. Nejnižší cena je 653,-.