Mastné kyseliny a tuky ve zdraví a nemoci

Miroslav Zeman
Nakladatelství: Grada
Dostupnost: Ihned
653,-
Informace
Čtenář získá informace o roli jednotlivých mastných kyselin v mechanismech zánětu, trombózy, oxidačního stresu, inzulinové rezistence i kancerogeneze a o současném stavu zkoumání možností užití některých mastných kyselin v prevenci a léčbě kardiometabolických, gastroenterologických, neuropsychiatrických i nádorových onemocnění. Dozví se o vlivu vybraných farmak na metabolismus mastných kyselin. Významnou součástí knihy jsou kapitoly informující o postavení mastných kyselin a tuků ve výživě.
 
Přínosem k porozumění často složité problematice jsou barevné obrázky a tabulky, které významně zlepšují orientaci čtenáře v textu.
 
Pregraduální i postgraduální publikace je určena zejména studentům medicíny, VŠCHT, přírodních věd, nutričním terapeutům, lékařům různých oborů (kardiologům, diabetologům, gastroenterologům, neurologům, psychiatrům, praktickým lékařům), studentům postgraduálních oborů biochemie, patobiochemie, patofyziologie, laboratorním pracovníkům. Informace o významu kvality a kvantity tuků požívaných ve stravě jistě najdou čtenáře i v řadách široké veřejnosti mimo zdravotnictví.
 

Počet stran: 304

Rok vydání: 2024

ISBN: 978-80-271-5161-5

Online publikace (formáty PDF)

Hodnocení

Vložte Vaše hodnocení

Informace Hodnocení Ukázka
Čtenář získá informace o roli jednotlivých mastných kyselin v mechanismech zánětu, trombózy, oxidačního stresu, inzulinové rezistence i kancerogeneze a o současném stavu zkoumání možností užití některých mastných kyselin v prevenci a léčbě kardiometabolických, gastroenterologických, neuropsychiatrických i nádorových onemocnění. Dozví se o vlivu vybraných farmak na metabolismus mastných kyselin. Významnou součástí knihy jsou kapitoly informující o postavení mastných kyselin a tuků ve výživě.
 
Přínosem k porozumění často složité problematice jsou barevné obrázky a tabulky, které významně zlepšují orientaci čtenáře v textu.
 
Pregraduální i postgraduální publikace je určena zejména studentům medicíny, VŠCHT, přírodních věd, nutričním terapeutům, lékařům různých oborů (kardiologům, diabetologům, gastroenterologům, neurologům, psychiatrům, praktickým lékařům), studentům postgraduálních oborů biochemie, patobiochemie, patofyziologie, laboratorním pracovníkům. Informace o významu kvality a kvantity tuků požívaných ve stravě jistě najdou čtenáře i v řadách široké veřejnosti mimo zdravotnictví.
 

Počet stran: 304

Rok vydání: 2024

ISBN: 978-80-271-5161-5

Online publikace (formáty PDF)

Vložte Vaše hodnocení

Vyberte si cenu

Tento produkt má variabilní cenu, vyberte si, za kolik chcete tento produkt koupit. Nejnižší cena je 653,-.